Auto
Autot Blogi

Kuinka helposti Suomessa saa vuokrattua auton?

Auto

Auton vuokraaminen Suomessa on todella helppoa.Kaikista yleisimpänä Suomessa vuokrataan pakettiautoja. Ne ovat kooltaan noin kymmenestä kuutiosta viiteentoista kuutioon. Myös isompia lähemmäs 20 kuution autoja saa ja niitä saa vielä yleensä ajaa B-kortilla.Pakettiauton vuokraaminen ei enää oikein päätä huimaa. Kilpailu taitaa olla niin kovaa, ettei hintoja parane laittaa korkeaksi.

Paku ovelle taitaa olla kaikista yleisin vuokrauspalvelu, jonka autoja näkee liikenteessä ja jonka ihmiset tietävät. Myös Eurorent, Europcar, Avis, PakuKympillä  ja Easy Rent ovat yleisiä autonvuokraamoja. Jos taas tarvitset pakettiautoa vuokralle Tampereella päin, taitaa Elorent olla yleisin palvelu.

Pääkaupunkiseudulta tarjontaa löytyy, mutta pienemmillä paikkakunnilla saatetaan joutua tyytymään vain muutamiin vuokrauspalveluihin, jolloin hinnatkin ovat korkeammat. Suosituimpia autonvuokrauspäiviä ovat tietysti viikonloput. Sunnuntai on suosituin muuttopäivä, sillä kovin moni ei jaksa arkena tehdä koulun tai töiden jälkeen raskasta muuttoa.

Helppo bisnes

Esimerkiksi Eurorentillä on sellainen systeemi, että vaikka autovuokraamo ei olisikaan auki, saa auton vuokrattua ja otettua avaimet ikkunaan kiinnitetystä boksista, johon saa salasanan. Auton voi myös tietysti palauttaa ilman, että kukaan ottaa sitä vastaan tiputtamalla avaimet toimiston seinästä olevasta luukusta. Näin säästetään työntekijäkuluissa. Yrityksellä paikalla on kuitenkin päivystävä henkilö, jolle voi soittaa ongelmatilanteissa. Fiksua.

Autovuokraamot myös hyödyntävät parkkeerauksessa kadunvarsia ja muita yleisiä parkkipaikkoja, joten yrityksen ei ole tarpeellista omistaa isoa pihaa, vaan pikkutoimisto mielellään hyvillä kulkuyhteyksillä on varsin riittävä.Yleensä ihmiset arvostavat auton vuokrauksessa hyvää hinta-laatusuhdetta ja sitä, että saavat pitää auton samaan hintaan esimerkiksi 12 tunnin sijaan 24 tuntia.

Toisaalta moni tarvitsee auton tai pakettiauton vai tunniksi tai muutamaksi, joten sellainen vaihtoehto on vuokrauspalvelulta erittäin tärkeä löytyä. Usein ihmiset valitsevat saman vuokraamon, jota ovat käyttäneet ennenkin tai menevät puhtaasti hinnan perässä.

Esimerkiksi Paku ovelle -vuokrauspalvelun harrastama sakkomaksu myöhässä palautetusta autosta taas tuskin ilahduttaa ketään, mutta se motivoi kummasta pistämään vauhtia kinttuihin, kun tajuaa vuokranneensa pakun liian vähäksi aikaa muuttoa varten.Muuttoautoa vuokratessa kannattaa huomioida myös, että jos muuttaa saman kaupungin sisällä, tuleeko isomman auton vähemmäksi aikaa vuokraus halvemmaksi kuin pienen auton pidemmäksi aikaa vuokraus.

Oman auton voi vuokrata netissä

Ainakin Avis otti kolme vuotta sitten käyttöön kioskipömpelit, joista auton pystyi vuokraamaan asioimalla asiakaspalvelijan kanssa kasvotusten ruudun kautta. Pömpeleiden etu oli se, että niitä saatiin sijoitettua esimerkiksi kauppakeskuksiin ja muille yleisille paikoille. Asioiminen niiden kautta oli myös yksinkertaista. Liekö kioskit saivat tuulta alleen niin, että palvelu on vielä vuokraajien saatavilla.

Nykyisin on olemassa myös autojen vertausvuokrauspalveluja, jotka toimivat ikään kuin autojen Airbnb:nä. Tällaisen palvelun kautta autonsa voi laittaa vuokralle netissä tai vuokrata sieltä vaikka perävaunun. Palvelu sopii mainiosti ihmisille, jotka haluavat tehdä hieman tienestiä autollaan, joka on muutoin vain kulu.

Autovuokraamoista vuokrataan myös perjantaina pikkuautoja, joilla hurautetaan mökille tai mummolaan, mikäli omaa menopeliä ei alta löydy, eikä julkisilla kulkuneuvoilla pääse määräpäähän taikka niillä sinne suhaaminen käy liian isotöiseksi. Autonvuokraaminen tuleekin helposti kannattavaksi, mikäli sillä ei ole kovaa käyttöä. Autoon saa kuitenkin uppoamaan siivoisen summan viikossa bensa- tai diesellaskuihin, vakuutuksiin, huolto- ja katsastuskuluihin unohtamatta autokoulua.

Mikäli asuu pk-seudulla, julkinen liikenne on sen verran hyvä, että paikkoihin pääsee yleensä melko näppärästi, ja vaihtoyhteydet ovat hyvät. Jotkut ovat kuitenkin niin mukavuudenhaluisia, että eivät halua matkustaa esimerkiksi metrolla tai ratikalla, jossa haiseva kadunmies saattaa istahtaa viereen tai on todennäköisesti istunut penkille, jolle itse laskee takalistonsa.