Sormet
Blogi Koti Parisuhde

Kuinka säilyttää kipinä parisuhteessa?

Sormet

Pitkässä parisuhteessa käy useimmiten ennen pitkää niin, että jossain vaiheessa suhteesta tulee arkisen ja jopa hieman tylsän tuntuinen. Tätä on hyvin vaikea välttää, sillä yleensä arki tulee jokaiselle ennemmin tai myöhemmin vastaan. Sen voi kuitenkin yrittää itse tiedostaa ja siten myös pyrkiä ennaltaehkäisemään, ja tietysti kipinää voi pyrkiä pitämään yllä mahdollisimman pitkään, mutta valitettava tosiasia on, että lähes kaikissa suhteissa tulee aikoja, jolloin kipinä hetkellisesti häviää suhteesta. Jos ja kun näin käy, on tärkeää muistaa, että kyse on vain hetkellisestä, ohimenevästä asiasta. Lisäksi on tärkeää tiedostaa, että kipinän uudelleen löytämiseksi joutuu näkemään vaivaa. Se ei hyvin suurella todennäköisyydellä tapahdu itsestään ja tässä kohtaa hyvin usein tehdäänkin se virhe, että ajatellaan asian korjaantuvan itsestään. On hyvin valitettavaa, että tämä on syynä myös moniin eroihin, vaikka asia olisi vielä täysin korjattavissa.

Valheelliset uskomukset romukoppaan!

Ihmiset saattavat helposti kuvitella, että suhteen tulisi kestää intohimoisena aina, ilman sen kummempaa panostusta. Nykyään saatetaan kuvitella, että parisuhteen tulisi olla joka päivä elokuvista tuttua siirappia. Totuus kuitenkin on, että pitkäaikainen rakkaus on ennemminkin valinta. Se tarkoittaa sitä, että valitaan olla sen toisen ihmisen kanssa ja pitäydytään siinä valinnassa, vaikka aina ei olisikaan niin mukavaa. Alkuhuuman päättyminen voi monelle merkitä eroa juuri siksi, että haluttaisiin sen jatkuvan ikuisesti. Todellisuudessa alkuhuuma kuuluu jokaisen parisuhteen alkuvaiheeseen, mutta se ei missään suhteessa kestä ikuisesti. Hyvään parisuhteeseen ja kipinän säilymiseen vaaditaan panostusta molemmilta parisuhteen osapuolilta. Tämä on tärkeää ymmärtää, mikäli haluaa saada oman parisuhteen kestämään pitkään. Vaikka loppuelämän mittaisen parisuhteen saavuttaminen on nykyään paljon harvinaisempaa kuin ennen, on se silti edelleen mahdollista ja siihen voi yrittää pyrkiä. Kannattaa siis unohtaa kaikki valheelliset uskomukset ja tehdä töitä oman parisuhteen eteen, jos se vain tuntuu säilyttämisen arvoiselta ja siinä on itsellä hyvä olla. Myös hyvästä tyypistä kannattaa ehdottomasti pitää kiinni, jos on sellaisen onnistunut löytämään.

Ei ole olemassa vain yhtä oikeaa tapaa, jonka avulla voi yrittää herätellä intohimon kipinää uudelleen. Erilaisia tapoja on olemassa yhtä monta kuin on parisuhteitakin ja se mikä sopii jollekin, ei välttämättä sovi jollekin toiselle. Kannattaakin lähteä rohkeasti kokeilemaan, mikä tapa tuntuisi itselle luonnollisimmalta ja oikealta. Joskus suhteen kipinän löytämiseksi uudelleen saatetaan tarvita erilaisia apuvälineitä, kuten seksileluja tai asuja. Ne voivat helposti tuoda kaivattua piristystä seksielämään. Jollekin taas voi riittää, jos toinen koskettaa hieman eri tavalla tai hieman eri paikasta kuin ennen. Jokaiselle varmasti löytyy oikea tapa, kun vain jaksaa kokeilla erilaisia juttuja ja vähän nähdä vaivaa sen itselle sopivan jutun löytämisen eteen. Tässä kannattaa käyttää mielikuvitusta ja olla kärsivällinen, eikä luovuttaa heti, jos jokin tapa ei tunnu itselle luontevalta. Keskustelemalla avoimesti oman kumppanin kanssa ja kertomalla omista tuntemuksista, voidaan myös osapuolten välinen hetkellisesti kadonnut yhteys löytää uudelleen. Kertomalla omaa mieltä painavista asioista, myös parisuhteen toinen osapuoli pystyy paremmin auttamaan esimerkiksi kadonneen intohimon metsästämisessä.

Seksistä nauttiminen luotettavan ehkäisyn avulla

Jotta parisuhteen fyysisestä puolesta voisi nauttia täysin huoletta, on ehkäisy hyvä hoitaa kuntoon. Tietysti on pariskuntia, joiden ei ehkäisystä tarvitse tai eivät siitä halua huolehtia. Heidän kohdallaan tilanne on toisin. Silti useita ehkäisy ja erityisesti sen luotettavuus voivat mietityttää, sillä on helpompaa keskittyä pelkästään toiseen ja heittäytyä hetkeen, kun ei tarvitse pelätä mitään. Hormonaalinen ehkäisy on erityisen hyvä valinta pitkässä parisuhteessa, mutta kaikki eivät voi tai halua sitä käyttää. Tällöin ehkäisy voi aiheuttaa hiukan päänvaivaa, kun joutuu etsimään muita vaihtoehtoja. Täysin hormonittomiakin vaihtoehtoja kuitenkin on ja ne ovat oikein käytettynä ehkäisyteholtaan hyvin luotettavia. Hyvinä vaihtoehtoina hormonaaliselle ehkäisylle voidaan pitää esimerkiksi pessaaria ja kondomeja. Jos nykyinen ehkäisytapa ei tunnu enää hyvältä tai haluaa kokeilla jotain toista vaihtoehtoa, kannattaa erilaisiin vaihtoehtoihin ehdottomasti perehtyä, sillä joukosta voi hyvinkin löytää itselleen uuden suosikin. On hyvä huomioida, että esimerkiksi kondomit voivat myös lisätä seksin mukavuutta liukkaan pintansa ansiosta, eikä esimerkiksi liukastetta tällöin välttämättä tarvita. Kondomi voikin olla erinomaisen hyvä vaihtoehto silloin, kun on ongelmia juuri liukasteen puuttumisen tai sopivan liukasteen löytämisen suhteen.